På sporet af slægten

Nødvendige færdigheder:

Hvad kræves der for udfordrende søgning og belønnende fund?

Ifølge MyHeritage's amerikanske slægtsforskerrådgiver Schelly Talalay Dardashti. Vi har måske allerede disse færdigheder, men - mere sandsynligt - lærer vi dem mens vi gør arbejdet!

Slægtsforskere er mærkelige væsner. Vi lever for de døde eller de savnede. Vi holder bogstavelig talt ferie på kirkegårde - hvis vi kan opdage, hvor pårørende er begravet. Vi håber på "en gang i livet oplevelser" ved at besøge "gamle lande", forfædres byer og landsbyer, uanset hvor de måtte være.

Vi svælger i at dygtiggøre vores efterforskningsmæssige kompetencer, svarende til dem der anvendes af detektiver, advokater eller politiet, mens vi sammenstykker de mest komplicerede gåder, analysere og dissekere ledetråde, teorier og historier.

Vi lærer at analysere som psykologer, som historikere og at læse kort. Vores kommunikationsevner begynder at komme på niveau med terapeuter's og psykiatere's. Af nødvendighed bliver vi kryptografer og grafologer ved at dechifrere ulæselige dokumenter, underskrifter og stavefejl.

Vi bliver forfattere, skærper jagtfærdigheder som journalister og nyhedsinterviewer gør ved at snuse "scoops" op. Vi lærer os selv, at læse andre alfabeter og lidt efter lidt lærer de væsentlige slægtsforsknings ord på andre sprog, bliver sprogforskere. I det mindste lærer vi mere end vi kunne da vi startede.

Tvunget til at organisere omfattende materiale, fortjener vi en kandidatgrad i "flere ting", en PhD grad i at "stable højere og bredere", og en grad i at være bibliotekar i vores fritid (ha!)

Tøj-studier

Vi studerer design af både historiske kostumer og stueindretninger for at hjælpe med at datere vores gamle fotografier.

Til sidst er vi tvunget til at blive arkitekter og bygningskonstruktører for at løse opbevaringsproblemer med vores optegnelser, papirer, bøger og fotografier, efter at have vokset ud af vores køkken- og spisestue-borde, og enhver anden vandret overflade i vores hjem.

Og vi har endnu ikke nævnt den stadige teknologiske revolution i slægtsforskning - som kan være mere problematisk og teknisk udfordrende, herunder computere, internet, scannere, digitalisere dette og hint! Heldigvis gør online ressourcer - det lettere for os at finde familier og optegnelser.

På trods af denne vanskelige arbejdsbyrde kender jeg ikke en slægtsforsker, amatør eller professionel, som ville opgive de ofte udfordrende og meget belønnende resultater af en kompliceret efterforskning.

Med en omskrivning af en amerikansk reklamekampagne for længe siden: "Prøv det, du vil synes om det!"

Hvilke kompetencer har DU erhvervet under din slægtsforskning?